Η διευθυνσή μας
Κουτσονίκα 5 & Ηλ. Ηλιού,
Ν. Κόσμος
Καλέστε μας
211 411 6565
Ηλ. Ταχυδρομείο
theramotionphysio@gmail.com
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
10:00 - 21:00

Το Manual Therapy είναι μία εξειδικευμένη θεραπευτική προσέγγιση, της οποίας βασικό χαρακτηριστικό είναι η χρήση των χεριών από το φυσικοθεραπευτή τόσο για την αξιολόγηση των παθήσεων όσο και για τη θεραπεία τους.
Το Manual Therapy βασίζεται σε δύο αρχές, στον κλινικό συλλογισμό (clinical reasoning), και στην αποδεδειγμένη επιστημονική πρακτική (evidence based practice), ενώ παράλληλα κατά την εφαρμογή του χρησιμοποιούνται εξειδικευμένες και εντοπισμένες τεχνικές με τα χέρια, θεραπευτικές ασκήσεις αλλά και άλλοι τρόποι διαχείρισης.
Αποτελεί μία σχετικά νέα θεραπευτική προσέγγιση στην Ελλάδα, που ήρθε να αντικαταστήσει την μέχρι τώρα θεραπεία με μηχανήματα και χρησιμοποιείται από εξειδικευμένους Ορθοπεδικούς και Φυσικοθεραπευτές για την αντιμετώπιση νευρομυοσκελετικών δυσλειτουργιών.
Η θεραπεία εφαρμόζεται με τα χέρια του εξειδικευμένου φυσικοθεραπευτή(Manual Therapist) και περιλαμβάνει κινητοποίηση(mobilisation) των αρθρώσεων, του νευρικού ιστού, των μυών, των περιτονιών και των τενόντων όπως επίσης και ήπιους χειρισμούς(manipulations). Εκτός από τις παθητικές τεχνικές που εφαρμόζονται δίνεται και ιδιαίτερη έμφαση στην ενεργητική συμμετοχή του ασθενή. Με αυτό το τρόπο χρησιμοποιούνται οι ευεργετικές ιδιότητες της ενεργητικής άσκησης και της επανεκπαίδευσης του κινητικού ελέγχου.
Το Manual Therapy κατατάσσεται στις πλέον ασφαλείς θεραπευτικές μεθόδους, με ανύπαρκτες επιπλοκές, και έχει ως βασικό σκοπό την αποκατάσταση της δυσλειτουργίας του ασθενούς, στοχεύοντας στο αίτιο που την προκαλεί κι όχι απλά στην ανακούφιση του συμπτώματος.
Το TheraMotion Physiotherapy είναι εξειδικευμένο κέντρο εφαρμογής του Manual Therapy και εξαιτίας αυτού όλο και περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να αντεπεξέλθουν στους απαιτητικούς ρυθμούς της ζωής, αλλά και ασθενείς που θέλουν να απαλλαγούν από τον πόνο που τους ταλαιπωρεί, μας εμπιστεύονται.

Τα οφέλη του Manual Therapy:

  • Μείωση πόνου
  • Μείωση δυσκαμψίας
  • Αύξηση εύρους κίνησης
  • Μείωση οιδήματος
el