Η διευθυνσή μας
Κουτσονίκα 5 & Ηλ. Ηλιού,
Ν. Κόσμος
Καλέστε μας
211 411 6565
Ηλ. Ταχυδρομείο
theramotionphysio@gmail.com
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή:
10:00 - 21:00

Η συσκευή Papimi είναι μία γεννήτρια παλμικών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Σχετίζεται δε με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού και της συχνοτικής θεραπείας. Οι νανοπαλμοί που παράγει χαρακτηρίζονται από μεγάλη ένταση και πολύ μικρή διάρκεια.

Η μεγάλη αυτή ισχύς της συσκευής και ο μοναδικός τρόπος λειτουργίας της είναι οι λόγοι της ευρείας γκάμας εφαρμογών της και των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων που έχει.

Η εφαρμογή γίνεται εξωτερικά, επαγωγικά (και πάνω από ρούχα), ανώδυνα χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς και χωρίς να προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας των ιστών. Επίσης από την εικοσαετή χρήση της συσκευής, έως τώρα, δεν έχει αναφερθεί ουδεμία αρνητική παρενέργεια.

Η λειτουργία της συσκευής βασίζεται στην εξής γενική αρχή:

Όσο οι ηλεκτρομαγνητικοί νανοπαλμοί είναι όλο και βραχύτερης διάρκειας (στιγμιαίοι) και μεγαλύτερης στιγμιαίας ισχύος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ενεργοποίηση των εσωτερικών βαθμών ελευθερίας των μορίων (και του προκαλούμενου Πυρηνικού Συντονισμού και Διέγερσης), που είναι παράγοντες βιοσύνθεσης, και όσο μικρότερη είναι η διαχεόμενη θερμότης (παράγων βιο-αποσύνθεσης), τόσο καλύτερα τα βιολογικά αποτελέσματα.

Όταν υπάρχει κάποια διαταραχή στον οργανισμό, παρατηρούνται μεγάλες ποσότητες παραμαγνητικών στοιχείων σε αυτόν, ενώ παράλληλα δημιουργείται μία διαφορά δυναμικού ανάμεσα σε μια πάσχουσα και μία υγιή περιοχή. Η μεγαλύτερη ποσότητα παραμαγνητικών παρατηρείται επειδή κάποια διαμαγνητικά στοιχεία μετατρέπονται σε παραμαγνητικά.

Με την εφαρμογή μαγνητικών πεδίων επιτυγχάνεται η εξισορρόπηση των παραμαγνητικών στοιχείων και κατά συνέπεια η αποκατάσταση των παθήσεων. Το παλμικό μαγνητικό πεδίο (μαγνητικοί νανοπαλμοί) διεισδύει στο σώμα ομοιόμορφα, ανεπηρέαστο και μεταβάλλεται ταχύτατα, γεννιέται και εξαφανίζεται σε ελάχιστο χρόνο.

Από το νόμο της επαγωγής του Faraday, γνωρίζουμε ότι ένα μαγνητικό πεδίο εξαφανιζόμενο, αφήνει στη θέση του ένα κυκλικό ηλεκτρικό πεδίο. Με αυτό τον τρόπο βαθιά μέσα στον ιστό γεννιούνται ηλεκτρικοί νανοπαλμοί. Έτσι οι νανοπαλμοί επιδρούν στην ενδοκυτταρική κίνηση των ιόντων, αυξάνουν δηλαδή την διαπερατότητα της κυτταρικής μεμβράνης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ αυτού είναι η ελάττωση του οιδήματος και του πόνου, η γρήγορη απομάκρυνση των προϊόντων του μεταβολισμού, η αύξηση της παροχής οξυγόνου στην περιοχή, ενώ και τα περιφερειακά κινητικά νεύρα επανακτούν τη λειτουργικότητάς τους. papimi.gr

el